2 éves a blogom

Haladunk, haladunk. Időben mérve biztos, tulajdonképpen látogatók számában is. De van egy szempont, amiben szintén, és annak sokkal jobban örülök, és csak remélem, hogy mások is így érzik: tartalom.

Durva kritikákat sosem kaptam a blogomra, de néha el-elpöttyintették nekem az ismerőseim, hogy olykor-olykor megcsúsztam ebben a bizniszben. Azt vettem le, hogy kettő dolog tette nehézzé, hogy értelmezhető legyen, tulajdonképpen mi a túrót művelek itt: 1. a tartalom finoman fogalmazva is kissé eklektikus, 2. túlzásba vittem a személyességet. Pechemre még csak nem is random idegenek felől jöttek ezek a visszajelzések, hanem olyan személyektől, akikre hajlamos vagyok hallgatni, úgyhogy sad story, de be kell ismerni, hogy valami nem stimmt.

Félig tudatosan próbáltam lépéseket tenni afelé, hogy ezeket megoldjam, mert egyébként lassan engem is elkezdtek zavarni, illetve nem is ez a jó szó… kezdtek elbizonytalanítani ezek a jellemzők. Úgyhogy az ismeretlenek számára irreleváns mértékben személyes epizódokat bepasszíroztam a hónapzárók egy-egy bekezdésébe, de volt, hogy azokban se írtam ilyet, mert esetleg nem volt kedvem, a többi bejegyzésből pedig talán kettő vadhajtás van, a nagyja könyörtelenül film, sorozat, játék vagy könyv, és guess what, nem csak hogy kényelmesebben érzem magam, még a számok is kimutatták, hogy jobb útra keveredtem: a tíz leglátogatottabb bejegyzésem közül hét a blog második évéből származik. Persze ebben benne van az is, hogy egyre többet tudnak a blogról, és az új érkezők nyilván az aktualitásokat olvassák, de azért ezzel óvatosan, mert például itt van a csodálatos Tarthi Brienne: a róla szóló, a bemutatkozó posztom utáni első bejegyzésem mindössze 4 kattintással van kimaradva a top 3-ból, és mindig mikor épp kezdett kicsúszni a legjobbak közül, valahogy megtalálta pár ember, és visszajutott. Fogalmam sincs, hogy mi folyik a körül a poszt körül, de ha valami jól sikerült régen, azt még mindig látom.

A top 3 egyébként így néz ki, ha valakit esetleg érdekel:

Mert “csak” bölcsészdiplomád van – ez vagy azért lett sikeres, mert sokan azt hitték, bölcsészbashing lesz, vagy értették az idézőjelet, és látni akarták, hogyan szólok be a bölcsészbashingnek.
Kajak elmentem a Bembe | Élménybeszámoló a Világok Találkozásáról – itt valószínűleg csak simán nagyon gyors voltam, és nemcsak a Spekulatív Zóna, hanem még a Próza Nostra is megosztotta, ami nyilván így sokkal több elérést jelent, mint amennyit a puszta molyos becsatornázásommal egymagam szerzek.
Látjuk, hogy néz ki, lapozzunk | Találkoztam Pierce Brownnal – ez mondjuk ijesztő. Egy négy napos posztról beszélünk. Négy. Napos.

Tudatosabbnak és kontrolláltabbnak érzem magam ami a blogvezetést illet, legalábbis az egy évvel ezelőtti állapothoz képest mindenképpen, és a visszajelzések meg a saját elégedettségi mutatóm szerint is ez a jó irány. Kíváncsi vagyok, hogy egy év múlva, a harmadik évfordulón mit írok majd, mi felé vittem el az oldalt, mindenesetre ha DIY bloggá alakulna, keressetek meg, valószínűleg ledöntött a quater life crisis és segítségre van szükségem.

Addig is hadd háláljam meg az egyik kedvenc számommal, hogy jöttél beköszönni most, hogy két éves lett a blogom!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s