Gondolatok egy/minden sajtóvetítés alatt

ELŐTTE

Ajj, de elit vagyok, úristen, high life!!!!

Várjunk, jó helyre megyek?

Időben vagyok?

Tuti, hogy nem ide kellett volna jönnöm, szerintem még a kerületet sem találtam el, de azon sem lennék meglepődve, ha a kontinens is rossz lenne, és tuti, hogy nem is ma van a vetítés, hanem a jövő héten lesz. Vagy tegnap volt. Mibe fogadjunk? Na, mibe fogadjunk? Istenem, ez olyan égő, hogy mondom el a többieknek, hogy egyszerre tévedtem és aludtam el?

A fenében is, miért nem születhettem szuperaggyal? Nem igazság, hogy annyi filmet kellett már látnom zsenikről meg csodagyerekekről, mikor én magam csak egy ügyesebbre fejlődött majom lehetek. Miért nem tudom megjegyezni, mi mikor hol van? Miért vagyok ilyen nyomi?

Miértmiértmiért vállalok el ilyen stresszes dolgokat? Nem vagyok kalandor, sosem voltam az, nem is akarok az lenni, én csak egy kicsi mugli vagyok, otthon szeretnék chipsezni és youtubeozni, gyertyát gyújtani a szociális életem emlékére, olva…

ISMERŐS ARC DETEKTÁLVA. KÖVETÉST MEGKEZDEM.

Ollállá. Sok sötétbe öltözött, kifejezetten filmes kisugárzású fazon lézeng itt-ott, miközben a telefonját nyomkodja? Talán mégsem tévedtem el.

Az a baj, hogy távolra nem látok valami jól, és fogalmam sincs, hogy azok ott azért néznek, mert ismernek, és próbálnak visszaemlékezni, mikor lettem ekkora bunkó, hogy nem megyek oda, vagy csak idegenek, akik azért bámulnak, mert szar a hajam. És ami ennél nagyobb baj, hogy ezt nem tudom kideríteni anélkül, hogy ne kockáztassam, hogy hülyének leszek nézve, úgyhogy inkább sumákolok, és én is belebújok a telefonomba.

Feltűnően nem vesznek popcornt az emberek. Talán nem akarják, hogy a kemény munka közben tele legyen a kezük? Most ha veszek egy popcornt, akkor azt hiszik, dilettáns barom vagyok, aki potyázni jött, és ami még rosszabb: szórakozni!? Mondjuk nem szívesen vennék popcornt, drága mulatság az egy olyan smucig embernek, mint én, de közben meg lehet, hogy ez kifejezetten egy popcorn-mozi, meg az illata is elég jó, de most nem akarok ott bénázni vele, istenem, nem tudom, vegyek popcornt vagy ne vegyek popcornt, valaki mondja már meg mit csináljak!

A többiek mi alapján választják ki, hova üljenek? Az a csávó miért ült át? Őszintén, ha nem 3D, nem mindegy? De lehet, hogy még akkor is mindegy. Vagy… vagy lehet, hogy az, hogy szerintem mindegy, hova üljek, csak azt bizonyítja, hogy egy dilettáns potyázó vagyok? Úristen, hogy is van? A vászon átlója másfélszer az ideális távolság? Vagy a magassága kétszer? Vagy másfélszer? Nem. Hosszabbik oldal merőlegesen a vászon középpontjára… másfélszer? A ROHADT ÉLETBE, MIT SZOROZZAK MEG MÁSFÉLSZER????

Miért vagyok mindig, de mindig ezerszer álmosabb, ha ide jövök, mintha dolgozni mennék? Talán a félhomály teszi. Biztos nem a sok agyalás, höh. Ugyan, ne vicceljünk már.

Amúgy hol vannak a csajok? Szinte egyedül vagyok. Jó helyre jöttem? Ugye… ugye nem pornót fogunk nézni? Ne. Nehh. A volt médiatanárom mesélte, hogy milyen volt pornófilmes szemináriumon közösen azt nézni, és nem szeretnék vele sorsközösséget vállalni, köszönöm.

ALATTA

Mi ez a trend, hogy a lehető legkésőbb mutatjátok meg a címet? Már eltelt húsz perc, láttam a főszereplőt, a főgonoszt, a montázst a gyerekkorukról, a tájat, ahol játszódik a történet, a táj kialakulásának történetét, a főszereplő lovát, a ló születését, a főszereplő kardjának kovácsolását, a kovács lányát, de a címet nem, és így hogyan vehetném biztosra, hogy jó filmet nézek-e?!!?!

És akkor mooost… ezek az emberek itt, körülöttem… okosak? Vajon tudják, mit csinálnak? Vajon tudják, mit kell nézni? Basszus, mögöttem a srác ott sorolta fejből a rendező életművét 1981-ig visszamenőleg. Én meg a keresztnevét se tudom. A rendezőnek. (A srácnak se, de az nem is érdekel, mert szomorúvá tett.) Most már ofisöl, hogy dilettáns potyázó vagyok, de majd megpróbálok úgy ülni, hogy ez ne legyen olyan feltűnő. Talán ha az államat vakarászom a mutatóujjammal és gyanakvóan nézek a vászonra, nem küldenek ki. Vagy too much?

Nédd már, hogy idekapta a fejét a gyerek! … Mit nézel? Ez vicces volt! Röhöghetek? RÖHÖGHETEK? De savanyú vagy te is. Biztos le fogod húzni. Csak tudnám, honnan jöttél, úgy elolvasnám, mit írsz, aztán meg… aztán… hát… nem nagyon mernék csinálni semmit. De attól még fáj az, ahogy viselkedsz velem. Remélem, érzed.

Aha, ééés félmeztelen a főszereplő. Most tuti, hogy a körülöttem ülő fiúk engem lesnek, hogyan reagálok. Nem, srácok. Én befelé örülök. Nincs az az isten, hogy ezt lássátok rajtam. Vagy a pontozásomon és a cikkemen, ha már itt tartunk. Kőszikla vagyok. Nem dilettáns potyázó. #jólérzed #ezegyvalóssérelem

UTÁNA

Úristenvégevanrohannomkellépplógokengedjetekeresszetek – höh? Értékeljem a filmet? MOOOST?

Hányasra értékelem a rendező munkáját? !? Elnézést, azt hittem, életem legnehezebb kérdéseit magam mögött hagytam, miután levizsgáztam grammatikából, úgyhogy ez most egy kicsit rosszul érint.

*órákkal később*

7-est adtam a filmre. 8-ast kellett volna. De várjunk múltkor a másikra is 8-ast adtam, akkor ez nem lehet annyi, azért a kettő nem ugyanaz a szint. De ha egyszer így érzem, és nincs jobb pont erre, mint a 8? Akkor mégis miért írtam 7-et? A színésznek meg szintén 7-est adtam. Lentebb kellett volna menni? Mondjuk Oscart azt nem adnék érte, és van még ott egy csomó szám. Meg hát ha négy vetítéssel ezelőtt annak a csajnak 4-est adtam, akkor ez ahhoz képest 2x jobb, plusz egy, ha esetleg náthás volt, de valahol kell lennie egy zárójelnek is, aztán kerekítünk, és gyököt vonunk, és… Na jó, leszarom, jó az a 7.

*még néhány óra elteltével*

Vivi, ugye tudod, hogy eddig ez a könnyű rész volt? Most írni kéne róla.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s